LES OM HO VED GRYTENE

KVEN ER KOKKEN?

MØT KOKKEN

hanne bakke berntsen

Hanne er ein allsidig kokk og utdanna innan  tradisjonsmat, likevel går ho ikkje av vegen for å prøve nye rettar og eksperimentere på kjøkenet. Ho er kjent for å ha gode smakar på maten. Brune sausar er ein av hennar absolutte spesialitetar, ei svinesteik er ein innertiar med Hanne sin brune saus. Hanne har og med seg gode medhjelparar på laget, mat til mange treng fleire hender som bidreg på kjøkenet. 

                             

CV HANNE
 

EIN KOKK ER FØDT i 1989

Ho tråkka sine barneføtter og vaks opp i Uskedalen, no bur Hanne i  Mauranger der ho og har slektsrøter og har funne kjærleiken. 

Hanne har to born og  bur saman med Anders Godtskalk i Austrepollen. 
 

UTDANNING 

Studie innan tradisjonsmat ved Raulandsakademiet

Studie innan grunnleggjande økonomi og bedriftsøkonomi ved høgskolen Innlandet


 
ERFARING

Kokk i gardsrestaurant Olaløo 
Kokk Baroniet Rosendal

Kokkelærling Rosendal fjordhotell 

Kantineansvarleg rådhuset, Kvinnherad kommune

Institusjonskokk Helse Fonna 

HANNE PANNE 

BLOGG


  • KANTINEOPNING: mandag 10. august opna kantina på Seimsfoss, det var kjekt å endeleg kome i gang. Mat og utstyr er komen på plass og meny /prisar kjem her på nettsida
  • Mykje  omtale i lokalavisene har me fått: Her frå GRENDA, me har og fått omtale og reportasje på USKEDALEN.NO
  • FACEBOOK:  me er på fjesbokjo,.....lik oss gjerne der
  • MÅNADENS 3 RETTAR: Middagsknotten kjem til å legge ut spesialtilbod på 3 rettar enkelte månader. 


DAGENS OPPSKRIFT

SYLTETØY

Rens bæra godt, bruk frukt eller bær som ikkje er skada, då blir syltetøyet friskare i fargen og held lengre.
Kok små porsjonar av gangen, det er viktig å få gjennomkokt all frukta, men dei skal ikkke kokast i hjel - så det bør skje på kortast mogleg tid. Skal du laga mykje syltetøy, er det lurt å koke mindre porsjonar av gangen.
Ha syltetøyet på steriliserte glas, syltetøy skal oppbevarast på steriliserte glas, då held dei seg lenge og me unngår at det blir øydelagt av bakteriar.
Du steriliserer glasa ved å vaska dei i varmt såpevatn, skylja av dei og så setja dei på ei steikjeplate i ovnen på 100 grader til dei er heilt tørre. Hald glasa varme til du er klar til å fylla dei.
Oppbevar syltetøyet mørkt og kjøleg.  Syltetøy i eit uopna, sterilisert glas kan halde seg i opp til eit år dersom det oppbevarast mørkt og kjøleg.
Opna glas bør oppbevarast i kjøleskapet, og syltetøyet bør etast i løpet av en vekes tid.